De avonturen van Jack

De avonturen van Jack

Waarover deze blog gaat

Suzanne beschrijft de hilarische avonturen van Jack en haar in dit blog.

Stink hond.

avonturenPosted by Suzanne Wed, August 17, 2016 18:40:30

Vandaag is Jack 5 maanden oud. En dat vieren we met een spa dag. Eerst wordt de keizer in de auto voortbewogen naar een veld vol met heide, sappige grassprietjes, fazanten, patrijzen (de "jagers" die hier op schieten zien mij liever gaan dan komen, maar dat is een heel ander verhaal) en wordt los gelaten voor een energetische wandeling. Daarna wordt hij onder invloed van de zon onderworpen aan een heerlijk bad, lauw warm water, puppy shampoo. Omdat hij in een dood dier heeft gerold. *voeg in krassend geluid van een vastlopende langspeel plaat.

De keizer heeft voor het eerst sinds ik zijn opruim mevrouw ben, zich weten om te wentelen in een niet nader te specificeren overleden diersoort.

We zijn in het uitgaansparadijs de Holst. De zon schijnt, ik heb de grootste zonnebril op die ik kan vinden, ik draag een t-shirt van angry birds en een korte broek. Ik keuvel gezellig wat met buurman Paul en we wandelen door de zanderige paden. Ik op flipflops.

Jack heeft al 4 koprollen in hoog gras gemaakt, een patrijs (of 3) achterna gezeten en is nu verbazingwekkend rustig achter ons aan het lopen. Toch?! Ik draai me om, geen Jack. Ik zie af en toe een oortje en een punt van zijn staart tussen het hoge gras. Ah kijk lach ik, hij is weer kop rolletjes aan het doen. Ik kijk nog eens.
Ken je dat beeld dat als het super warm is, je een soort fata morgana effect boven de hete straten en het asfalt ziet? Zo'n soort Miami Vice beeld waar de hitte opstijgt en je alles dubbel ziet? Ruil dat beeld in voor geur en je snapt hoe ik me voel. Geuren van ellende, dode dingen, zwart, kelder, mos, moeras en andere zaken komen mijn neusgaten binnen. Ik word een beetje bleek en roep JAAAAHHAAAACK hier komen. En wel nu. Hij gilt het uit van de lach, ik hoor gewoef en gegrom en gedraai en gegraai en hij komt zeker niet. Foeterend loop ik richting hem en draai me gelijk weer om. Stink hond. Mijn goeie god hond, je meurt een uur in de wind!. Hij kijkt me aan met een grijns. Mijn grijns vergaat snel en ik voel hoe mijn haren grijs worden. Ik probeer naar hem toe te rennen in het gras maar realiseer me dat ik flipflops draag en dat het een (1) groot tekenfestijn is in dat veld, dus ik schreeuw naar Paul: pak die stinkhond, haal hem daar weg!! Paul rent op zijn sneakers richting de stinkhond, de stinkhond lacht nog harder, gromt en denkt wat een leuk spel dit. En ik ruik heerlijk en de buurman komt met me rennen. Hij rolt een rondje extra en ik sta misselijk en aan de grond genageld naar het spektakel te kijken, wat IS dat waar hij in rolt? Het is iets van the living dead, iets met dracula tanden of iets uit de prehistorie, maar kosher is het niet. ECHT niet. De vliegen vallen flauw, het gras hangt omlaag, en bladeren in de wijde omtrek van dit....geheel.....vallen acuut van de bomen. Wormen steken hun kopje uit de grond en direct weer in de grond en kruipen zo snel mogelijk weg. Het wordt lokaal even herfst. Compleet met ellendige kleuren.
Behalve in Jack's belevingswereld die het allemaal hysterisch vind. Hij rent op fluwelen pootjes door het oorlogsgebied, Paul er tierend achteraan rennend en ik tier op Paul van pak hem, grijp hem! Sneller! Naar links! Naar rechts! Schiet op!

Na nog wat extra rondjes, grommetjes, lachjes en graaiende en maaiende handen van Paul, heeft Paul hem eindelijk te pakken. Triomfantelijk loopt Snack netjes aan de lijn naast hem, met mij er 10 meter achteraan met mijn neus in mijn angry birds t-shirt. Het gezicht van de angry bird op mijn shirt en dat van mij matchen helemaal.

Paul tilt de stinkhond in de auto. Ik zet het dak, alle ramen en alles open wat niet eens open kan. Jack zit met een brede glimlach achterin en wilt zich ook nog eens lekker op de achterbank gaan rollen. Ik gil door de auto met hel en verdoemenis, krijg bijna een astma aanval en met een paars hoofd maan ik Paul met 900 door het dorp te rijden naar huis. De stofwolken achtervolgen ons door het veld, woedende mensen op de fiets geven ons middelvingers en ik probeer met hand en voet tegen Paul te zeggen...krijg...geen....lucht. Stink ...hond. Rij...door!

Paul geeft gas, we komen aan bij mijn huis waar de spa salon wordt geopend. Via de achterpoort wordt hij mijn tuin in gereden, ingesopt, en afgespoeld. Van zijn normale, beweeglijke zelf, is niets meer over. Bevroren staat hij als een betonblok terwijl ik hem nog eens goed in sop met puppy shampoo .Lauw water en klaar. Fris als rozenblaadjes en met golfjes in zijn haar staat hij als een standbeeld zo stil. Dit is niet hoe ik me mijn 5 maanden verjaardag had voorgesteld blaft hij. Ik doe een spelletje met hem met de handdoek waarmee ik hem probeer af te drogen. Zonder dat hij het door heeft (de handdoek zat over zijn hoofd) bijt hij met zijn puppy naaldjes in mijn bovenarm.

De zon schijnt ondertussen genadeloos. Ik overweeg om zelf in het puppy bad te springen.

Een uur later liggen er 1 (een) uitgeputte hond met glanzende krullen, 1 kapotte handdoek, 1 lege fles shampoo, een hoop bladeren (waar komen die vandaan?!) en 1 maal poepopruimmevrouw/slavin in de tuin. Ik weet nu wat ik moet doen als Jack zijn gekke 2 uur heeft. Wassen wassen wassen. Dan gaat ie in een bevroren staat en kan ik alles met hem doen wat ik maar wil. Meteen gaan mijn gedachten naar zijn wit, roze verven, gel in zijn haar doen, nagellak op zijn pootjes. En gelijk vind ik dat ook weer zielig en vind ik zijn standbeeldstilstaanstealthsituatie ook zielig. Dus wassen wordt zeker geen disciplinaire maatregel. Ik vraag hem of hij zin heeft in een ommetje en zeg er wel bij dat hij absoluut in niks mag rollen. Hij glanst als een spiegel, ik lijn hem aan en daar gaan we......
to be continued.

  • Comments(5)//jack.bernersennenlimburg.nl/#post8