De avonturen van Jack

De avonturen van Jack

Waarover deze blog gaat

Suzanne beschrijft de hilarische avonturen van Jack en haar in dit blog.

Product evaluatie van de anti-schrok voer bak.

avonturenPosted by Suzanne Wed, July 27, 2016 11:12:56

Jack schrokt. Zijn voer. Op. In minder dan 1 minuut. 1 maal volle voerbak. Op. Gevolg: windjes, geen fijne spijsvertering en nog een hele lijst aan zaken die niet goed zijn voor een hond.

We gaan dus op zoek naar een alternatief zodat hij zijn voer op een rustige manier binnen krijgt.

Ik bestel bij Zooplus de Northmate Green Feeder voor 26,99 euro.
Dit is een soort gras mat met verschillende hoogtes "sprieten" (hard kunststof) en het is de bedoeling dat Jack met zijn tong tussen de "sprieten" het voer vandaan haalt. Jack geeft met zijn poot een lel tegen de hele mat en het voer vliegt door de lucht. Het schiet volledig het doel voorbij op deze manier. Ik vind deze mat zowiezo niet geschikt voor grotere rassen honden, simpelweg omdat de "grassprieten" te dicht op elkaar staan. Zijn neus komt niet eens in de buurt van het voer. Op zich prima systeem maar voor kleine rassen schrokkoppen.


Vervolgens haal ik bij mijn lokale dierenzaak de Kong classic. Kost 18,99 euro.
Dit is eigenlijk speelgoed, er zit een mechanisme in waardoor de kong steeds andere bewegingen maakt en het voor de hond spannend houdt, je kan er van enkele snoepjes tot totale voeding in doen. Dit doe ik nu. De hoeveelheid voeding past nu nog in 1 kong. Bij meer voer past dit niet meer en moet ik iets anders verzinnen. Ik heb al maat L. Jack vind het geweldig, speelt er ook zo mee, krijgt zijn voeding nu spelenderwijs en heeft minder last van zijn spijsvertering na de voeding. Kortom een absolute plus en goeie aankoop!


Ik bestel via een cadeaubon bij dierenwinkelplus de Hills Slo-Bowl voor 24,95 euro.
De bak is 29 centimeter. Ik ben onder de indruk. Jack wil in eerste instantie weer met zijn poot tegen de bak rammen om het voer eruit te krijgen, maar dit keer zit ik met een stoel naast hem en waarschuw hem iedere keer als hij aanstalten maakt zijn poot te gebruiken. Hij slurpt met zijn tong enkele brokjes uit de bak. De bedoeling is dat de hond van het hoger gelegen gedeelte van de bak, het voer naar beneden schuift waardoor hij er beter bij kan. Dit heeft hij nog niet helemaal door, maar al met al duurt de voeding 15 tot 20 minuten. Perfect! Hij is uitgeput na de voeding. Een lekkere frisse bak water ernaast en slurpen/spelen/eten maar! Goeie aankoop.


Ik denk dat het voor ieder baasje even uitzoeken is, wat het beste past bij je hond en wat je precies wilt bereiken. Er zijn genoeg fijne producten op de markt!


  • Comments(1)//jack.bernersennenlimburg.nl/#post6