De avonturen van Jack

De avonturen van Jack

Waarover deze blog gaat

Suzanne beschrijft de hilarische avonturen van Jack en haar in dit blog.

Op stap......zonder toezicht.

avonturenPosted by Suzanne Fri, July 22, 2016 10:56:41

Het is vrijdag ochtend, het is zo'n ochtend waar je de hele dag een open agenda hebt en je je bedenkt wat je allemaal gaat doen en uiteindelijk niet veel doet. Ik wil gaan kokkerellen, 1 van mijn grote hobbies, heb alles klaar staan...maar ben te lui. Ik wil gaan shoppen....het is te warm. Ik wil Jack gaan kammen...hij heeft geen zin. Ik wil Jack dingen leren....het is te warm. Kortom Jack ligt buiten in de tuin (denk ik) en ik probeer de hitte uit het huis te verdrijven door even alle deuren open te zetten. Mijn vriendinnetje Maud belt me op en we zitten heerlijk te keuvelen terwijl ik me realiseer dat ik al een tijdje geen kleine baby heb zien rondlopen, iets zien vernielen of iets heb zien opeten. Ik besluit even te gaan kijken in de tuin waar hij vast weer iets aan het doen is wat niet mag, geen Jack. Woonkamer...geen Jack. Bovenverdieping waar hij helemaal niet mag komen...geen Jack. De voordeur staat wagenwijd open en ook aan de voorkant...geen Jack. SHIT! Ik ren naar buiten met riem, snoepjes, poepzakjes (standaard setting als ik naar buiten ga met Jack) (ik draag een korte broek en een wit t-shirt met Baywatch erop) en schreeuw Snack! Kom hier! Niks. JAAHHAACCK hier komen en een beetje snel....niks. Een man in een auto rijd voorbij en kijkt me zorgelijk aan. Ik ren rondjes om mijn eigen as en loop van links naar rechts en weer vooruit en achteruit. De man kijkt naar een punt boven mijn hoofd (een vliegtuig?) schudt zijn hoofd en rijd door.

Ik ben ondertussen in alle staten en een zenuwinzinking nabij. Een oudere dame op de fiets komt voorbij en kijkt naar een punt boven mijn hoofd, schrikt en fietst snel door.

Ik weet dat Jack gisteren ruzie had met een vliegtuig. We zaten in de tuin, knetterende geluidjes van de bbq, de geur van kip en zonnebrand creme, kabbelende geluidjes van het water in het zwembad...en dan komt daar opeens zo'n stink vliegtuig laag over. Dat vind Jack niet tof en blaft als een gek naar het vliegtuig dat zich nergens iets van aan trekt en vrolijk door vliegt. Jack boos, ik lachen. Zouden die 2 mensen die me zo raar aankeken net ook last van dat vliegtuig hebben? Zien zij ze ook vliegen? Ik zie veel vliegen maar nog steeds geen Jack.

De paniek slaat nu echt toe en ik zie dat bij mijn buurvrouw de poort van de achtertuin open staat. Nu weet ik dat hij daar wel eens gaat loeren om met de kindjes te spelen...lees de tennisbal af te pakken en dan ermee weg te rennen terwijl de kindjes verslagen hun spelletje tennis moeten afbreken.....ik ren haar tuin in. Ik schreeuw haar naam en of ze Jack gezien heeft. Ik tref niemand aan, ik neem aan dat ze even boven is, maar wie ik wel aantref is Jack die doodleuk midden in de kamer zit en om zich heen aan het kijken is. Opgelucht roep ik zijn naam en kwispelend komt hij aangerend.

Inmiddels komt mijn buurvrouw naar beneden en begint heel hard te lachen. Ik zeg ha ha ja, Jack was even ontsnapt! HA HA giert ze en kijkt naar een punt boven mijn hoofd. Ik denk wat is er met al die lui aan de hand, is iedereen gek?! Net alsof de AWACS hier door het huis vliegt!

Ze zegt...ben je je haren aan het verven? Ik schrik en denk ja inderdaad! Dat was ik inderdaad aan het doen toen Jack in de tuin lag, de telefoon ging en ik even tijdens het haarverven ging zitten om met Maud te kletsen. Mijn haren staan alle kanten op, ik was begonnen met de uitgroei te verven, dus bij mijn haarimplant (en op de helft van mijn gezicht) zie ik donkere strepen en de rest van het haar steekt als die gast van de film Hellraiser of als die gast van The Prodigy alle kanten uit. Ik heb een spanwijdte van 2 meter alleen al door uitstekend haar! Nu snap ik waar die mensen naar keken. Jack zit netjes voor me en ik zweer dat hij me uitlacht. Ik druip af met Jack achter me aan snel naar huis. Haren uitspoelen. God mag weten wat ik aantref als ik beneden kom nadat ik mijn haren heb gewassen en Jack nu weer heeft gedaan.....

to be continued

een paar lachende foto's...
  • Comments(7)//jack.bernersennenlimburg.nl/#post5